Membri

Concursul de fotografii «Sectorul de alimentare cu apă și de canalizare din România în imagini»

Dragi membri ai familiei apei,

Asociația Română a Apei, în intenția de a reuni laolaltă toți operatorii, precum și de a asigura o platformă comună de lucru și de comunicare, organizează în mod frecvent forumuri, întâlniri între operatori, concursuri etc.
Una dintre cele mai efervescente activități, introduse relativ recent în calendarul ARA, este Concursul de fotografii «Sectorul de alimentare cu apă și de canalizare din România în imagini», care s-a desfășurat anul acesta în perioada 23 mai – 30 iunie.
Deși aproape toți operatorii au fost reprezentați în concurs, prin intermediul fotografiilor trimise de angajații lor, regulamentul concursului nu a fost citit cu atenție de către toți participanții. Astfel, anumite imagini care ar fi avut toate șansele de a fi câștigătoare sau cel puțin pe podium, au fost depunctate de juriu deoarece nu au respectat dimensiunile minime sau maxime, nu au avut titlu sau descriere ori nu s-au încadrat în temă.
La final, juriul , compus din cinci specialişti din cadrul departamentelor de Comunicare - Relaţii Publice de la companii de alimentare cu apă şi de canalizare, şi anume: George Iacob (Compania de Apă Olt SA), Cătălin Pălălău (S.C. AQUATIM S.A. Timişoara), Gelu Brebenel (S.C. APA SERVICE S.A. Giurgiu), Flaviu Șerbu (S.C. COMPANIA DE UTILITĂŢI PUBLICE S.A. Focşani) şi Reinhard Rothbacher (Compania Apa Brașov SA) a decis care sunt cele mai frumoase fotografii, ce au respectat cerințele regulamentului și care, totodată, sunt reprezentative pentru tema industriei de alimentare cu apă potabilă și canalizare.
Acestea sunt imaginile care ne vor reprezenta pentru încă un an:

La categoria ”Apa - o privire din înalturi” (foto DRONĂ)

Locul I: Castelul de apa, Marian Mihai, Compania de apă S.A. Buzau

 

La categoria ”Apa și Lumea noastră” (eseu fotografic)

Locul I: Apa creează viață, Rusu Cosmin-George, SC CUP SA Focsani

 

La categoria ”Apa, de la izvor la noi și... înapoi” (TEHNICĂ și ECOLOGIE)

Locul I: Epurare in zori, Mustatea Silviu, CUP SA Focșani

 

Mulţumim tuturor participanţilor şi vă aşteptăm la ediţia de anul viitor!

Apasati pe butonul de mai jos pentru a vizualiza integral comunicatul.

Rezultate concurs


 Asociația Română a Apei lansează astăzi o interesantă provocare tuturor membrilor săi, pasionați de fotografie. Concursul „Sectorul de alimentare cu apă și de canalizare din România în imagini” este organizat de asociație în scopul de a obține cât mai multe imagini reprezentative pentru acest domeniu esențial dezvoltării oricărei comunități, prin contribuția celor care se întâlnesc cu apa în munca lor de zi cu zi, pe teren sau în birou. 

Concursul se desfășoară în perioada 23 Mai - 22 Iunie a.c. și se adresează angajaților companiilor de apă din România membre ale ARA precum și membrilor săi persoane fizice. Sunt prevăzute trei secțiuni ale serviciului de utilitate publică: 

  • Apa, de la izvor la noi și... înapoi (TEHNICĂ și ECOLOGIE) 
  • Apa și Lumea noastră (eseu fotografic) - exclus foto din dronă 
  • Apa - o privire din înalturi ( foto DRONĂ) 


Participanții pot înscrie maxim două fotografii la una sau mai multe dintre cele trei secțiuni ale concursului. Acestea vor fi trimise prin e-mail, pe adresa concursfoto@ara.ro, cu completarea următoarelor câmpuri: Fotografie (format PNG, JPEG), Titlu fotografie, Scurtă descriere (max. 30 de cuvinte), Prenume şi nume participant, Angajator (dacă este cazul), Datele de contact ale participantului (adresă de e-mail, număr de telefon); 

Sunt acceptate imagini realizate cu orice tip de dispozitiv fotografic, alb-negru sau color, dar nu vor fi acceptate imaginile care prezintă explicit mărci sau branduri. 

Evaluarea lucrărilor înscrise se va face până în 30 Iunie, iar rezultatele vor fi publicate în 1 Iulie pe www.ara.ro. Se acordă câte trei premii și câte două mențiuni pentru fiecare dintre cele trei secțiuni. Toate fotografiile premiate vor fi prezentate pe website-ul organizatorilor, www.ara.ro. 

Imaginile înscrise în concurs vor fi utilizate de către ARA în campaniile sale de comunicare și promovare, fiecare membru al marii „familii” apei putând astfel contribui la mesajele transmise publicului larg, în care este subliniată importanța serviciilor publice de apă. Mai multe detalii se găsesc în regulamentul concursului , publicat pe www.ara.ro. 

Mult succes tuturor ! 

Regulamentul concursului

Apasati pe butonul de mai jos pentru a descarca regulamentul detaliat al concursului.

Descarca regulamentul PDF